Chat-Gpt_b2square.gr
#chatgpt_b2square.gr

#chatgpt

Είναι πολλές οι φορές που αναρωτιόμαστε για το τι μπορεί να μας εκπλήξει με την εξέλιξη της τεχνολογίας, με τη σκέψη ότι έχουμε δει πολλά-οπότε δυσκολευόμαστε να βάλουμε με τη φαντασία μας, τι μπορεί να δούμε ακόμα. Τι μπορεί άραγε να ξεπεράσει τη σκέψη μας;

Αυτό το Blog Post αρχίζει με μια ιστορία:
Σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον, στο Λος Άντζελες, ζει ο Θίοντορ Τουόμπλι, ένα μοναχικός και ιδιαίτερος άνδρας που βγάζει τα προς το ζην γράφοντας προσωπικά γράμματα για λογαριασμό άλλων. Μόνος μετά από μια μακρόχρονη σχέση, αποφασίζει να αγοράσει ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα το οποίο υπόσχεται ότι ανταποκρίνεται στις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη καθώς αποτελεί μια διαισθητική και μοναδική οντότητα από μόνη της. Ενεργοποιώντας το, γνωρίζει τη “Σαμάνθα”, μια χαρούμενη γυναικεία φωνή που αποδεικνύεται διορατική, ευαίσθητη αλλά και εξαιρετικά αστεία. Όταν όμως οι ανάγκες και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, σε συνδυασμό με τις δικές του, αναπτύσσεται μεταξύ τους μια ιδιαίτερη σχέση. Μια σχέση άνιση, όχι για τους ευνόητους λόγους. Σε αυτό το φανταστικό, αν και όχι τόσο απίθανο story, οι δυνατότητες επέκτασης μιας Σαμάνθα είναι απεριόριστες, ενώ οι αντίστοιχες ενός Θίοντορ σαφώς πεπερασμένες. Στην ουσία, η ταινία μιλάει για τη μάχη ανάμεσα στη διανοητική και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Αν δεν αναγνώρισες ήδη αυτή την ιστορία πρόκειται για την γνωστή και αγαπημένη ταινία του Σπάικ Τζόνζι “Her”(Δικός της) η οποία κυκλοφόρησε μόλις δέκα χρόνια πριν, το 2013 και διαπραγματεύτηκε ένα «τότε» για όλους σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Είναι πολλές οι φορές που αναρωτιόμαστε για το τι μπορεί να μας εκπλήξει με την εξέλιξη της τεχνολογίας, με τη σκέψη ότι έχουμε δει πολλά-οπότε δυσκολευόμαστε να βάλουμε με τη φαντασία μας, τι μπορεί να δούμε ακόμα. Τι μπορεί άραγε να ξεπεράσει τη σκέψη μας;

Η απάντηση είναι νομίζω, ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
Τι μπορεί να ξεπεράσει τον ίδιο τον άνθρωπο;
Ο άνθρωπος.

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβρη του 2022 όταν το ChatGPT έκανε την εμφάνιση του και οι διαστάσεις που παίρνει σαν θέμα ομολογώ πως μου θύμισε την ιστορία αυτής της ταινίας.

Σε αυτό το Blog Post λοιπόν θα μιλήσουμε για το ChatGPT, ένα νέο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας OpenAi.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με μια σειρά.

AI (Artificial Intelligence), η λεγόμενη Τεχνητή Νοημοσύνη, είναι η προσομοίωση διαδικασιών ανθρώπινης νοημοσύνης από μηχανές-ειδικά συστήματα υπολογιστών. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν έμπειρα συστήματα, επεξεργασία φυσικής γλώσσας, αναγνώριση ομιλίας και μηχανική όραση.
Πολλαπλές τεχνολογίες εξοπλίζουν τις μηχανές ώστε να αισθάνονται, να κατανοούν, να σχεδιάζουν, να ενεργούν και να μαθαίνουν με επίπεδο νοημοσύνης που μοιάζουν με τον άνθρωπο. Τα συστήματα AI αντιλαμβάνονται περιβάλλοντα, αναγνωρίζουν αντικείμενα, συμβάλλουν στη λήψη, επιλύουν πολύπλοκα προβλήματα, μαθαίνουν από προηγούμενες εμπειρίες και μιμούνται μοτίβα. Αυτές οι ικανότητες συνδυάζονται για την εκτέλεση εργασιών όπως η οδήγηση αυτοκινήτου ή η αναγνώριση προσώπων για το ξεκλείδωμα των οθονών της συσκευής.

Γενικά, τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης λειτουργούν απορροφώντας μεγάλες ποσότητες δεδομένων εκπαίδευσης με ετικέτα, αναλύοντας τα δεδομένα για συσχετίσεις και μοτίβα. Χρησιμοποιούν αυτά τα μοτίβα για να κάνουν προβλέψεις για μελλοντικές καταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ένα chatbot που τροφοδοτείται με παραδείγματα συνομιλιών κειμένου μπορεί να μάθει να παράγει ρεαλιστικές ανταλλαγές με ανθρώπους ή ένα εργαλείο αναγνώρισης εικόνων μπορεί να μάθει να αναγνωρίζει και να περιγράφει αντικείμενα σε εικόνες εξετάζοντας εκατομμύρια παραδείγματα.

Τι είναι λοιπόν το ChatGPT;

Είναι ένα νέο κύμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας, ένα chatbot παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να ρωτήσεις το ίδιο το πρόγραμμα χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξεις σε μηχανές αναζήτησης.

Γράφοντας λοιπόν την ερώτηση “What is ChatGPT” στο ChatGPT , μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα δεις την απάντηση να καταγράφεται στην οθόνη σου στο περιβάλλον του chat από το ίδιο, σαν να έχεις στην απέναντι σου οθόνη έναν «αληθινό» συνομιλητή:

“Το ChatGPT είναι ένα μεγάλο μοντέλο γλώσσας που αναπτύχθηκε από την OpenAI. Είναι εκπαιδευμένο σε μεγάλο ποσό δεδομένων κειμένου και μπορεί να δημιουργήσει σε κείμενο παρόμοιο με αυτό του ανθρώπου. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική GPT (Generative Pre-trained Transformer) και έχει εκπαιδευτεί σε μια ποικιλία από διαδικτυακά κείμενα. Συντονίζεται ειδικά για εργασίες συζήτησης, όπως συστήματα διαλόγου βασισμένα σε κείμενο. Μπορεί να δημιουργήσει κείμενο φυσικής γλώσσας που είναι κατάλληλο για ένα πλαίσιο καθώς επίσης να προσαρμοστεί για συγκεκριμένα καθήκοντα, όπως γλωσσική μετάφραση, απάντηση σε ερωτήσεις και περίληψη κειμένου.

Chat-Gpt_b2square.gr
Chat-Gpt_b2square.gr

(Φυσικά του ζήτησα να μεταφράσει την απάντηση στα Ελληνικά όπως και το έκανε!)

Το ChatGPT είναι ένα chatbot που κυκλοφόρησε από την OpenAI τον Νοέμβριο του 2022. Είναι χτισμένο πάνω από την οικογένεια μεγάλων γλωσσικών μοντέλων GPT-3 του OpenAI και είναι βελτιωμένο τόσο με εποπτευόμενες όσο και με τεχνικές ενισχυτικής μάθησης. Κυκλοφόρησε ως πρωτότυπο στις 30 Νοεμβρίου 2022 στρέφοντας πολύ γρηγορά όλη τη προσοχή πάνω του. Οι λεπτομερείς απαντήσεις και οι αρθρωμένες απαντήσεις του σε πολλούς τομείς γνώσης είναι η ιδιαιτερότητα που το κάνει να είναι σήμερα το νούμερο ένα θέμα μελέτης. Μετά την κυκλοφορία του ChatGPT, το OpenAI εκτιμήθηκε στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια.

OpenAI: Η εταιρεία από το Σαν Φρανσίσκο που διαθέτει ένα από τα πιο φιλόδοξα εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως.
H OpenAI είναι μια οργάνωση έρευνας που έχει ως στόχο να προωθήσει και να αναπτύξει φιλική AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) με σεβαστό τρόπο. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Elon Musk, τον Sam Altman, τον Greg Brockman, τον Ilya Sutskever, τον Wojciech Zaremba και τον John Schulman. Η κύρια ενότητα της οργάνωσης είναι να αναπτύσσει και να προωθεί φιλική AI, αυτή που είναι δηλαδή στοχευμένη στις ανθρώπινες αξίες και είναι ανθεκτική και επαληθευτική. Ερευνούν και αναπτύσσουν μια ποικιλία από τεχνολογίες AI, συμπεριλαμβανομένων αλγορίθμων, μηχανολογίας μάθησης έχοντας κυκλοφορήσει μια ποικιλία από εργαλεία και πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα για χρήση από άλλους ερευνητές και προγραμματιστές.

Το νέο chatbot από το OpenAI μπορεί να «απαντήσει» στα ερωτήματα ενός χρήστη ως ποιητής, σεναριογράφος, δημοσιογράφος, μαθηματικός ή προγραμματιστής. Επιπλέον μπορεί να σου πει τη γνώμη του στο τέλος της απάντησης που σου δίνει σε κάποια ερωτήματα:  

Chat-Gpt_b2square.gr
Chat-Gpt_b2square.gr

Το ChatGPT δίνει απαντήσεις σε κάθε είδους ερωτήσεις παράγοντας κείμενα με βάση τις εντολές των χρηστών του. Αν και παρόμοια chatbot υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια, αυτή ήταν η πρώτη φορά που το OpenAI έφερε το ισχυρό του σύστημα δημιουργίας γλώσσας, GPT3, καλώντας τους χρήστες να του δώσουν τις πιο ευφάνταστες εντολές.

Θα μπορούσε κανείς να αξιοποιήσει το chatbot αυτό για οποιαδήποτε τύπου συνομιλία. Πολλές από τις συνομιλίες χρηστών με το chat είναι ήδη viral στο Facebook, Insta αλλά και Tik Tok (ένα από τα νέα trends είναι το hashtag #chatgpt με πάνω από 578 εκατομμύρια επισκέψεις).

Μπορούν όμως να το αξιοποιήσουν και προγραμματιστές, που θέλουν να γράψουν κώδικα ή να εντοπίσουν σφάλματα. Το ChatGPT φαίνεται επίσης να είναι «δυσοίωνα καλό», όπως σχολιάζει το Straits Times, στο να απαντά στους τύπους αναλυτικών ερωτήσεων ανοιχτού τύπου που συχνά εμφανίζονται στις σχολικές εργασίες. Πολλοί εκπαιδευτικοί ανησυχούν μάλιστα ότι εργαλεία όπως αυτό, θα οδηγήσουν στο τέλος των εργασιών και των εξετάσεων στο σπίτι. Κι αυτό γιατί; Γιατί αποτελεί θα λέγαμε την «αντιγραφή νέας γενιάς».

Ενδιαφέρον έχει να αναφέρουμε εδώ τη σχέση του ChatGPT με την εκπαίδευση και πώς έχει επηρεάσει τον πανεπιστημιακό κλάδο ανά τον κόσμο.
Μετά την εμφάνιση του ChatGPT, πανεπιστημιακοί καθώς και οι προϊστάμενοί τους κοσμήτορες και πρυτάνεις στις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να μεταβάλλουν την εκπαιδευτική διαδικασία, γεγονός που ίσως σηματοδοτεί την αρχή μιας τεράστιας αλλαγής στη διδασκαλία και την εκμάθηση. Ορισμένοι καθηγητές σχεδιάζουν εκ νέου, σαν να μαθαίνουν την αλφάβητο από την αρχή, τα μαθήματα που διδάσκουν, προσθέτοντας περισσότερες προφορικές εξετάσεις, ομαδικές εργασίες και χειρόγραφα κείμενα στη θέση τυπωμένων.

Το νέο κύμα εξέλιξης της τεχνολογίας, γνωστό ως «παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη», είναι ανάμεσα στα πλέον πρωτοποριακά προγράμματα και αποτελεί κορυφαίο θέμα συζήτησης. Η τεράστια αλλαγή συνίσταται στο ότι συντάσσει κείμενα με σχεδόν ανθρώπινη διάρθρωση και λεπτές διαφοροποιήσεις, ανταποκρινόμενο σε σύντομα θέματα. Ήδη χρησιμοποιείται για ερωτικές επιστολές, ποίηση, λογοτεχνία, αλλά και σχολικές/ακαδημαϊκές εργασίες.

Στο εκπαιδευτικό σύστημα ορισμένων αμερικανικών πολιτειών, μεταξύ των οποίων και η Νέα Υόρκη, έχει κιόλας απαγορευτεί η χρήση αυτού του εργαλείου στα δίκτυα Wi-Fi τους και τις σχολικές συσκευές ούτως ώστε να εμποδιστεί αυτή η μορφή αντιγραφής νέας γενιάς, παρ’ όλο που φυσικά είναι εύκολο για τους μαθητές να βρουν παράτυπους τρόπους πρόσβασης στην εφαρμογή. Στην ανώτατη εκπαίδευση, τα ιδρύματα είναι επιφυλακτικά ως προς την αποτελεσματικότητα μιας απαγόρευσης, η οποία θέτει και το ζήτημα της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Όλοι πάντως συμφωνούν στο εξής: Εκείνο που πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος διδασκαλίας.

Γνωριζουμε πως δεν πρόκειται να είναι η τελευταία καινοτομία με την οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι. Μιλάμε απλώς για το πρώιμο στάδιο ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. Η OpenAI πρόκειται σύντομα να εκδώσει μια ακόμη εφαρμογή, την GPT-4, που είναι ακόμη πιο βελτιωμένη ως προς την παραγωγή κειμένου από τα προηγούμενα προγράμματα της. Η Google έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα LaMDA, που είναι το αντίπαλον δέος, ενώ η Microsoft εξετάζει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI.

Η Microsoft σχεδιάζει να επενδύσει στο ChatGPT, γνωρίζοντας πως η μεγαλύτερη χρησιμότητα του συστήματος θα μπορούσε να σημαίνει μια οικονομική καταστροφή για την Google. Το chatbot αυτό (ειδικά στην εξελιγμένη εκδοχή του) προβλέπεται να παρέχει ανώτερες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε αυτήν τη στιγμή στην πιο ισχυρή μηχανή αναζήτησης του κόσμου.

Μέσα στον κόσμο των chatbots τι είναι αυτό που δίνει πλεονέκτημα στο ChatGPT;
Τα περισσότερα chatbot αντιμετωπίζουν κάθε νέο ρώτημα ως κενό χαρτί και δεν είναι προγραμματισμένα να θυμούνται ή να μαθαίνουν από προηγούμενες συνομιλίες. Το ChatGPT όμως  μπορεί να θυμάται τι του έχει πει ένας χρήστης στο παρελθόν.


Ορισμένοι φοιτητές θεωρούν το νέο εργαλείο χρήσιμο για τη διαδικασία της εκμάθησης, καθώς μπορεί να παράσχει νέες ιδέες. Ενίοτε όμως εξηγεί έννοιες με λανθασμένο τρόπο και αναφέρει εσφαλμένα τις πηγές.

Φυσικά δεν είναι τέλειο, σε καμία περίπτωση. Ο καθένας μας μπορεί να φανταστεί σε ποια σημεία μπορεί να χωλαίνει ένα τέτοιο πρόγραμμα:
Τα γραμματικά και συντακτικά λάθη, η παραγωγή απαντήσεων με εξαιρετικά υπεραπλουστευμένους όρους, είναι μερικά από αυτά.
Επιπλέον κάνει πιθανολογικές εικασίες σχετικά με το ποια κομμάτια κειμένου ανήκουν μαζί σε μια ακολουθία βάσει ενός στατιστικού μοντέλου εκπαιδευμένου σε δισεκατομμύρια
παραδείγματα που έχουν αναληφθεί από όλο το Διαδίκτυο. Η επιρρέπεια του στους παραπάνω τομείς θα πρέπει να κρατά σε εγρήγορση τους χρήστες στο πώς χρησιμοποιούν τις απαντήσεις που δίνει.  

Τέλος, σε αντίθεση με την Google, το ChatGPT δεν “σκανάρει” τον Ιστό για πληροφορίες σχετικά με τρέχοντα γεγονότα και οι γνώσεις του (προς το παρόν) περιορίζονται σε πράγματα που έμαθε πριν από περίπου έναν χρόνο, κάνοντας ορισμένες από τις απαντήσεις του να φαίνονται παρωχημένες.

Σκέψεις για κατάχρηση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.
Εκπρόσωπος της OpenAI παραδέχτηκε την πιθανή κακή χρήση του προγράμματος ώστε να εξαπατηθούν άνθρωποι. Επιπλέον δήλωσε πως η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογία που θα βοηθά στην αναγνώριση κειμένων τα οποία έχουν παραχθεί με τη χρήση της εφαρμογής.
Πάνω από 6.000 διδάσκοντες μεγάλων ιδρυμάτων, όπως του Χάρβαρντ και του Γέιλ, έχουν υποβάλει αίτημα χρήσης του GPTZero, ενός προγράμματος που υπόσχεται τον άμεσο εντοπισμό κειμένων τα οποία έχουν συνταχθεί από προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.

Το OpenAI έχει προγραμματίσει το bot να απορρίπτει «ακατάλληλα αιτήματα», όπως η δημιουργία οδηγιών για παράνομες δραστηριότητες. Παρ’ όλα αυτά, οι χρήστες έχουν βρει τρόπους να παρακάμψουν πολλά από αυτά τα προστατευτικά κιγκλιδώματα αναδιατυπώνοντας το αίτημα ώστε να φαίνεται για παράδειγμα ότι του ζητείται να γράψει σκηνή για μία αστυνομική ταινία.

Οι πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις του ChatGPT είναι πολύ μεγάλες. Οι πιο φοβικοί απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη μιλούν για τον πρόδρομο της μαζικής ανεργίας, ενώ όσοι το αντιμετωπίζουν με διάθεση υποτίμησης θεωρούν ότι είναι απλά ένα έξυπνο εργαλείο στα χέρια σκεπτόμενων ανθρώπων.

Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια πάντα δοκιμάζεται και αποδεικνύεται περνώντας μέσα από τον χρόνο και τη χρήση ενός πράγματος.

Ο CEO του OpenAI Sam Altman, πολύ εύστοχα γράφει σε ένα tweet του:

«ChatGPT is incredibly limited, but good enough at some things to create a misleading impression of greatness. Ιt’s a mistake to be relying on it for anything important right now. Ιt’s a preview of progress; we have lots of work to do on robustness and truthfulness.»

Είναι πολλά τα θέματα που εγείρονται σε τεχνολογικές εξελίξεις όπως αυτή. Κι αυτό γιατί μας κάνει να διαπραγματευόμαστε με τις γνωστικές-επικοινωνιακές-συναισθηματικές δεξιότητες & λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, του πιο ανεξερεύνητου οργάνου.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα όργανο που θα λέγαμε πως αγγίζει την τελειότητα.
Ένα «τέλειο» όργανο λοιπόν μπορεί να φτιάξει ένα όμοιο του; 

Έχουν γίνει-γίνονται και θα γίνονται πολλές προσπάθειες για ένα τέτοιο εγχείρημα. Πάντα όμως κάτι υπολείπεται του τελικού άρτιου αυτού οργάνου. 

Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν μπορεί ένα τέλειο όργανο να φτιάξει έναν ακριβώς όμοιο του
(μέχρι στιγμής πάντα κάτι πολύ βασικό μένει κενό). Οι επεξεργασίες που γίνονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο για την ώρα δεν μπορούν να αντιγραφούν με τρόπο που να είναι
εντέλει ισάξιος αυτού που γνωρίζουμε έως τώρα.

Όμως ένας «τέλειος» εγκέφαλος μπορεί να φτιάξει έναν «τέλειο» βοηθό του!

Το ηθικό σημείο συνάντησης όσων σκέφτονται γύρω από τα θέματα τεχνητής νοημοσύνης έχουν να κάνουν  με την πλήρη αντικατάσταση του ανθρώπινου στοιχείου από μια «απρόσωπη» μηχανή.
Εκεί έγκειται ο «φόβος», η ανησυχία. Φυσικά όλοι το σκεφτόμαστε όχι άδικα.

Μοιάζει σαν να ξεκλειδώνει κομμάτι-κομμάτι, ένα παζλ από ένα «σκοτεινό» με την έννοια του ανεξερεύνητου, τόπου. Ένα παζλ που φτιάχνει κάποιος χωρίς να γνωρίζει ακριβώς ούτε την εικόνα του τελικού αποτελέσματος, ούτε τον αριθμό των κομματιών που το ολοκληρώνουν.

Ας μείνουμε (για την ώρα) στο ότι αυτός ο τόπος έχει απεριόριστες δυνατότητες και μπορεί να φτιάχνει τέλειους βοηθούς ώστε να γίνεται ο άνθρωπος καλύτερος και πιο λειτουργικός στην καθημερινότητα του, προχωρώντας προς το μέλλον και την εξέλιξη του.

Ο φόβος έχει μια δυναμική που έλκει τα πράγματα προς τα πίσω. Έχει ένα βάρος.
Η σκέψη με τη διάθεση να γνωρίσουμε, να δοκιμάσουμε το άγνωστο είναι ένα εργαλείο στα χέρια του κάθε ανθρώπου. Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός τι μπορεί και τι θέλει να κάνει με το εργαλείο αυτό.

Ξεκίνησα με την συγκεκριμένη ιστορία από αυτή την ταινία γιατί νομίζω περιγράφει με έναν πολύ εύστοχο τρόπο το σημείο που “αποτυγχάνει” μια απόπειρα πλήρους αντικατάστασης του ανθρώπου από ένα λογισμικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Η τέχνη πάντα μιλάει με μια παραπάνω δόση «υπερβολής» ώστε να γίνονται κατανοητά αυτά που πραγματεύεται από το κοινό της. Έχει πολύ ενδιαφέρον να τοποθετούμε δίπλα-δίπλα Τέχνη & Τεχνολογία. Τα συμπεράσματα; Όποιος έχει τη διάθεση, ας κάνει τις αντιπαραβολές.

Κανείς σκεπτόμενος ουσιαστικά άνθρωπος δεν θα μιλήσει (προς το παρόν) για πλήρη αντικατάσταση του ανθρώπου από μια “μηχανή” γιατί έως τώρα αυτό δεν καλύπτει ισάξια τις ανάγκες του.

Το chatGPT είναι μια απόπειρα από τις πολλές που επιχειρεί και θα συνεχίσει να επιχειρεί ο άνθρωπος μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο από ιδέες- εκπλήξεις που συμβάλλουν στην εξέλιξη του. Κάθε εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει λύνοντας τα χέρια ή να βλάψει κάποιον. Έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε τις εξελίξεις αυτές και να τις χρησιμοποιούμε προς όφελος μας. Το “φιλτράρισμα” σε κάθε περίπτωση, είναι το κομβικό σημείο για το πώς θα επιλέξει κανείς να χρησιμοποιήσει κάτι. Προς όφελος ή προς την καταστροφή ή εξαπάτηση.

Ίσως έχει ένα παραπάνω ενδιαφέρον να παρατηρούμε το πόσο έτοιμο είναι το σύνολο του πληθυσμού να χρησιμοποιεί εργαλεία όπως το chatGPT.

Είναι μια κουβέντα που δεν έχει τέλος

και εσύ μόλις διάβασες αρκετές λέξεις…

 

-ChatGPT πόσες λέξεις;
-2414